MENU

torstai 5. huhtikuuta 2018

5 vinkkiä ihanaan kaurapuuroon

Kuinka monelle teistä kaurapuuro on osa arkirutiinia? Entäpä kuinka moni pitää sitä tylsänä vaihtoehtoja kaikkien muiden aamiaisherkkujen joukossa?

Uskallan heti kättelyssä myöntää, että rakastan rutiineja ja niiden tuomaa tasapainoa elämässäni. Pyrin menemään joka päivä samaan aikaan nukkumaan ja herätyskello soi joka päivä viimeistään puoli yhdeksältä. Sängystä kömpimisen jälkeen on aika aamupalalle, joka on lähes aina kaurapuuro. Joinakin iltoina saatan tehdä aamua varten jääkaappiin valmiiksi tuorepuuron, mutta yleensä turvaudun mikrossa tai kattilassa tehtyyn kaurapuuroon.

Tiedän. että kaurapuuro jakaa ihmiset aika vahvasti kahteen leiriin. Toiset vannovat sen puoleen käsi sydämellä ja toisille se kuvastaa lapsuuden liisteriä, jota äiti tai päiväkodin täti pakotti pistämään suuhun. Joidenkin mielestä se saattaa olla se kaikista tylsin vaihtoehto, jonka muunneltavuusmahdollisuudet ovat 0.

Tämän kaurapuurorakkauden myötä olen onnistunut löytämään muutamia juttuja, jotka saavat jokaisen unohtamaan puuron tylsyyden. Puuroon saa tuotua näidenkin vinkkien ulkopuolelta paljon makua, mutta nämä viisi vinkkiä ovat omat suosikkini.

1. VANILJA RIISI- TAI SOIJAMAITO

Tämän vinkin avulla puurosta saa takuulla tylsyyden pois. Veden korvaaminen vanilja riisi- tai soijamaidolla antaa puuroon ihanaa pehmeyttä ja totta kai tuo mukaan ihanaa vaniljaista makua. Olen täällä Islannissa rakastunut palavasti vanilja riisimaitoon, mutta odotan kovasti pääseväni testaamaan soijamaito versiota Suomessa!

2. PIENEMMÄT HIUTALEET

Jos haluat lisätä puuron silkkisempää rakennetta entisestään, suosittelen etsimään kaupasta pienempiä kaurahiutaleita. Olen itse käyttänyt pitkään gluteenittomia kaurahiutaleita, joista löytyy pienemmän hiutaleen versio. Ostin vahingossa kerran suurempia hiutaleita ja eron kyllä huomasi!

3. PAKASTEMARJAT MIKROON

Suurimman osan vuodesta täytyy selvitä pakastemarjojen avulla. Olen huomannut, että marjat tuovat makua puuron aivan eri tavalla, kun ne heittää puuron joukkoon jo mikroon. Käytän puurossa yleensä vadelmia ja mustikoista ja etenkin jäiset vadelmat sulavat ihanasti puuron joukkoon.

4. PUOLET MAKEAA, PUOLET SUOLAISTA

Jos kaurapuuro ei yleensä pidä nälkääsi kauaa loitolla, suosittelen heittämään sekaan raejuustoa! Olin aikoinaan hyvin skeptinen kyseiselle yhdistelmälle, mutta nyt olen myyty. Yleensä tykkään syödä puolet puurosta raejuuston kanssa ja toisen puolen "jälkkärinä" marjojen kanssa. 
PS. Kaurapuuro kannattaa tehdään veteen, kun nautit sen raejuuston kanssa

5.KANELIPUURO RUSINOILLA

Tämä on alunperin Niomi Smartin resepti, mutta en onnistunut löytämään sitä enää. Resepti on kuitenkin super simppeli! Tarvitset ainoastaan desin kaurahiutaleita, kaksi desiä nestettä (itse suosin tässä normaalia soijamaitoa), ripauksen kanelia ja rusinoita. Puuro keitetään normaalisti kattilassa, joukkoon sekoitetaan mielen mukaan kanelia ja rusinoita. Ihan mielettömän hyvää! Ei kaipaa marjojen tuoreutta ollenkaan.

Olisi ihana kuulla, jos teiltä löytyy herkullisia vinkkejä ja reseptejä aamupuuroon! Aiotteko antaa näille vinkeille mahdollisuuden?

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti