MENU

maanantai 28. toukokuuta 2018

Glymur


Opiskelujen päätyttyä Reykjavíkissa vuokrasimme auton pariksi päiväksi ja lähdimme tsekkaamaan vielä muutamia Reykjavíkin lähellä olevia kohteita. Kävimme kiertämässä molempina päivinä kohteita, joita aivan jokainen turisti ei pääse Islannin matkallaan näkemään.

Toisena päivänä lähdimme pääkaupungin pohjoispuolella sijaitsevalle Islannin toiseksi korkeimmalle vesiputoukselle Glymurille. Glymur oli pitkään tunnettu Islannin korkeimpana vesiputouksena, mutta kymmenisen vuotta sitten tutkijat löysivät korkeamman vesiputouksen Vatnajökull jäätiköltä. Sinne on kuitenkin mahdotonta tehdä reissua. Glymur on siis edelleen korkein saavutettavissa oleva vesiputous Islannissa.


Vaellus kesti yhteensä noin kolme tuntia ja oli suurimmalta osilta suhteellisen helppo. Matkalla tuli vastaan ainoastaan muutama syvä mutainen kohta ja irtoilevista liuskekivistä koottu loppupään nousu.

Vesiputousta on mahdollista päästä ihailemaan kahdelta puolelta. Eteläiseltä puolelta pääsee näkemään koko putouksen ja sinne päästäkseen on ylitettävä joki puupölkkyä pitkin. Meidän harmiksemme tämä reitti oli suljettu ja puupölkky oli nostettu pois paikoiltaan, koska sulamisvesien takia virta oli liian kova.

Päädyimme siis kiipeämään ylös pohjoista puolta. Sieltä ei siis valitettavasti ollut mahdollista nähdä aivan koko putousta kaikessa komeudessaan, mutta suurimman osan silti. Maisemat olivat ihan mielettömät ja Glymur nousi ehdottomasti yhdeksi suosikkikohteekseni koko Islannissa!


Oletteko te kuulleette ennen Islannin toiseksi korkeimmasta vesiputouksesta?
Tai nähneet kuvia tästä mielettömästä paikasta?

SEURAA MINUA

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti