MENU

perjantai 1. kesäkuuta 2018

Grótta majakka


Jos perinteiset Reykjavíkin nähtävyydet, kuten Hallgrímskirkja, Harpan konserttitalo ja Reykjavíkurtjörn, on jo kierretty ja aikaa pääkaupungissa on vielä jäljellä, kannattaa suunnata Reykjavíkin kuuluisimmalle majakalle. Gróttan majakka sijaitsee aivan niemimaan länsikärjessä, joka ei itse asiassa ole enää Reykjavíkia. Majakka sijaitsee Seltjarnarnes nimisen kunnan puolella, mutta sinne pääsee siitä huolimatta helposti paikallisbussilla. Bussi numero 11:sta voi napata aivan pääkaupungin keskustasta.


Grótta sijaitsee alueella, jossa voisi olla kiva liikkua vaikka pyöräillen. Meillä ei ollut polkupyöriä käytössämme, joten päädyimme ainoastaan kävelemään majakalle ja ihailemaan hiekkarantaa, jolle on varmasti hyvin harvoin käyttöä maailman pohjoisimmassa pääkaupungissa. Kannattaa muuten tarkistaa mihin aikaan paikalla on lasku- ja nousuvesi. Me satuimme paikalle laskuveden aikaan, joten majakalle pääsi helposti hiekkarantaa pitkin. Nousuveden aikaan majakalle täytyy kuitenkin taiteilla liukkaita kiviä pitkin.


Grótta majakan ympäristö on muuten loistava paikka bongata revontulia Reykjavíkin valojen ulkopuolella! Paras aika nähdä revontulia Islannissa on syyskuusta huhtikuuhun. Revontulien ennusteita kannattaa seurata joka päivä, jos niitä haluaa matkan aikana nähdä. Parhaat kartat löytyvät Islannin ilmatieteenlaitoksen sivulta (TÄÄLTÄ).


Eikö olisi aika ihana viettää aurinkoinen kevät-/kesäpäivä näissä maisemissa?

SEURAA MINUA

2 kommenttia :

  1. Rakastan majakoita, niissä on omanlainen tunnelma :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, olisi ollut ihana päästä tähänkin majakkaan oikeasti sisään!

      Poista