MENU

sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Parhaat ravintolat ja kahvilat Reykjavíkissa


Kuten olen täällä useamman kerran maininnut, on Islanti yksi maailman kalleimmista maista, mitä tulee ruokaan ja juomaan. Tästä syystä en päässyt kokeilemaan ravintoloita ja kahviloita niin paljon kuin olisin halunnut. Muutamassa herkullisessa paikassa pääsin kuitenkin herkuttelemaan ja nyt haluaisin jakaa teille omat lempparini Reykjavíkin ruokatarjonnasta.

Ravintolat

En käynyt tosiaan montaakaan kertaa syömässä ulkona neljän ja puolen kuukauden aikana, mutta muutama paikka tuli onneksi testattua. Islannissa ruoka on usein todella herkullista ja siitä syystä kannattaa ehdottomasti laittaa parina iltana muutama kymppi enemmän likoon ja lähteä ulos syömään.

Aivan Hallgrímskirkjaa vastapäätä sijaitsee suloinen ruohokattoinen ravintola Rok. Listalla on tarjolla pienempiä annoksia, joista saa koota itselleen mieluisan kombon. Me päädyimme kaikki valitsemaan kaksi annosta. Tarjolla olevat annokset ovat enimmäkseen perinteistä islantilaista ja skandinaavista keittiötä.

Jos haluaa päästä hitusen pienemmällä laskulla, kannattaa suunnata Reykjavik Fish nimiseen ravintolaan, joka tarjoilee nimensäkin perusteella erilaisia kalaruokia. Suosituin annos on yllätys yllätys fish&chips, mutta listalta löytyy myös esimerkiksi perinteistä islantilaista kalakeittoa.

Mainitsinkin jo tomaattifarmilla sijaitsevan ravintolan Golden Circlen varrella TÄSSÄ postauksessa. Toinen maininnan arvoinen ravintola Reykjavíkin ulkopuolella on pohjoisessa Myvatn järven rannalla sijaitseva Daddi’s pizza. Söin siellä pizzan, jossa oli läheisestä järvestä pyydettyä taimenta, pinjansiemeniä ja kermajuustoa. Mielettömän herkullista!


Kahvilat ja leipomot

Kaikilla mittapuilla mitattuna Reykjavíkin ja ehkä koko Islannin paras leipomo löytyy aivan kaupungin pääkadun läheltä. Braud & Co nimisen leipomon rakennuksen ulkoseinät on islantilaisittain maalattu kirkkain värein. Eikä sitä voi huomaamatta ohittaa, niin herkullinen ulos asti kantautuva tuoksu on. Perinteiset korvapuustit ovat taivaallisia, mutta kannattaa myös kokeilla vanilja versiota!

Kattakaffihúsið on suloinen kissakahvila, jossa pääsee herkullisten kakkujen ja kuppikakkujen lomassa silittelemään kissoja. Ihanan lisäyksen tälle kahvilalle antaa se, että kissat ovat kadulta löydettyjä ja niitä on mahdollista adoptoida. Ainoa huono seikka on se, että kahvila on usein hyvin täynnä.


Jäätelöbaarit

On se kumma, että suomalaiset syövät maailman eniten jäätelöä. Epäilen kuitenkin, että islantilaiset eivät tule kovinkaan kaukana tässä tilastossa. Sen verran monia ihania jäätelöbaareja maasta löytyy.

Skúbb niminen jäätelöbaari sijaitsee hieman Reykjavíkin keskustan ulkopuolella, kaupungin yhden isoimman uimahallin, Laugardalslaug, vieressä. Sinne pääsee kuitenkin keskustasta helposti bussilla ja se on ehdottomasti matkan arvoinen, koska reissuun voi tosiaan yhdistää uintikäynnin. Minä söin Skúbb:ssa kahden keksin välissä olevan jäätelön eli ice cream sandwichin, mieletön!

Lemppari jäätelöpaikkani sijaitsee kuitenkin aivan keskustan kulmilla. Yoyo sijaitsee vakkari uimahallini, Sundhöll, vieressä, joten senkin voi ihanasti yhdistää uintikäyntiin. Yoyo:ssa on tarjolla ainakin 10 eri makua pehmiksiä ja valtavat valikoimat erilaisia herkkuja siihen päälle. Annoksen saa koota itse ja hinta määräytyy annoksen painon mukaan. Ihan mieletön paikka! Tätä mestaa tulen kaipaamaan eniten Reykjavíkista.


Kuvituksena nyt muutamat otokset, kun käytiin piipahtamassa Blue Lagoonissa.


Alkoiko joku näistä paikoista houkuttelemaan teitä? Minä aloin ainakin välittömästi kaipaamaan Yoyo:n ihanaa vaniljapehmistä tuoreilla mansikoilla.

SEURAA MINUA

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti