MENU

perjantai 24. elokuuta 2018

Wawelin linna KrakovassaTerkkuja taas pitkästä aikaa täältä aurinkoisesta Helsingistä! Arki on lähtenyt liikkeelle aika hetkisesti, sillä mulla on menossa kolmen viikon putki töitä ja koulua yhdellä vapaapäivällä. Enää kuusi päivää tätä hektistä arkea ja sitten olisi luvassa vähän rentoutumista mökillä. Just sitä, mitä kaipaan tällä hetkellä!

Nyt kuitenkin vähän kuvia vielä kesäkuiselta Krakovan matkaltani. Yhtenä päivänä lähdettiin tutkimaan Krakovassa sijaitsevaa kuninkaanlinnaa, Wawelia. Linna on yksi suosituimmista turistikohteista kaupungissa ja siitä syystä kannattaa saapua paikalle aamulla, koska lippuja on kaikille päiville tarjolla vain rajallinen määrä. Lippuluukulla on tarjolla lippuja eri osiin linnaa ja katedraaliin. Me ostimme liput opastetulle kierrokselle linnan asuinosassa ja pääsyyn linnan aarrekammioon.


Linnan sisäpihalle on pääsy ilman lippua, mutta kaikkiin sisätiloihin se vaaditaan. Me odottelimme opastetun kierroksen alkua kiertelemällä linnan pihamaalla ja kävimme samalla vilkaisemassa myös linnan vieressä virtaavaa Veiksel jokea.

Olimme valinneet opastetun kierroksen tottakai englanniksi. Hassua kierroksella oli se, että sille ei meidän lisäksemme osallistunut kuin muutama ihminen. Linnan alueet olivat kyllä täynnä ihmisiä, mutta suurin osa ihmisistä vaikutti siis olevan isojen kielialueiden edustajia, joille oli tarjolla omat opastetut kierrokset. Opastetun kierroksen jälkeen kävimme vielä kiertämässä itsenäisesti aarrekammion.


Wawelin linna oli kaikin puolin todella mielenkiintoinen kohde, enkä ihmettele yhtään, että se on yksi Krakovan suosituimmista turistikohteista! Kannattaa siis ehdottomasti käydä edes kiertämässä linnan ilmaiset ulkoalueet, jos maksu linnan sisätiloista ei houkuta.


Onko joku teistä käynyt vierailemassa tässä Unescon maailmanperintökohteenakin tunnetussa linnassa?


SEURAA MINUA

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti